Abiant Lycurgus wint met 3-1 van Talenten

Geschreven door: Theo Sikkema

In Arnhem heeft Abiant Lycurgus woensdagavond ook de vijfde competitiewedstrijd gewonnen. Het Talentteam Papendal werd met 3-1 verslagen. De setstanden waren 32-30, 17-25, 20-25 en 21-25.

In de Eredivisie blijft de formatie van de jarige coach Arjan Taaij alleen bovenaan staan met de volle buit uit vijf wedstrijden. De nederlaag in de eerste set had de ploeg volledig aan zichzelf te wijten. Er was weinig aan de hand bij een 20-13 voorsprong, maar vervolgens ging het bij twee rotaties helemaal mis. Passend ging het moeizaam lopen en aanvallend was het onvoldoende. Ondanks meerdere setpoints ging de set wel verloren.

Door de afwezigheid van libero Erik Mattson, hij is nog herstellende van de bal tegen zijn hoofd tegen Zaanstad, had Taaij gekozen voor Frits van Gestel als libero. De passer-loper heeft die rol in het verleden ook wel vervuld, maar het is toch altijd wennen. Zeker omdat Mattson in zijn eerste wedstrijden heeft laten zien een hele stabiele passer te zijn. Verder speelden Stijn van Schie, Auke van de Kamp, Wytze Kooistra, Niels de Vries, Hossein Ghanbari en Carlos Mora Sabaté.

Na de tegenvallende eerste set was het blokkerend in de ogen van Taaij wel voldoende, maar passend en serverend was het niet goed. De Vries was met een aanvalspercentage van zeventig procent en zeven killblocks de man van de wedstrijd. In set twee en drie was sprake van eenvoudige setzeges. Dat leek in de vierde ook het geval. Er was sprake van een ruime voorsprong, maar toch werd het op 21-19 nog spannend. Verder gevaar kon afgewend worden. Het duel werd beslist via een bal op de antenne.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus