Abiant Lycurgus wint met 3-0 bij Taurus

Geschreven door: Theo Sikkema

De eerste wedstrijd van het tweeluik in Houten tegen SV Land Taurus heeft Abiant Lycurgus woensdagavond met 3-0 gewonnen via de setstanden 21-25, 29-31 en 23-25. Komende zaterdag is Taurus opnieuw de tegenstander in Houten, maar dan in het kader van de nationale bekerstrijd.

Abiant Lycurgus is voorlopig weer tweede in de Eredivisie met 23 punten uit 8 duels. Seesing Orion heeft één punt meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld.

Het was geen grootste wedstrijd wat Abiant Lycurgus betreft. Coach Arjan Taaij was na afloop glashelder: ” We zijn de terechte winnaar, maar volleyballend was het niet best.” Ten opzichte van de Champions League wedstrijd in Maaseik afgelopen zondag trad de ploeg van coach  Taaij in een andere samenstelling aan. Tjerk Dercksen, Stijn van Schie, Bryan Fraser, Nick Olson, Sander Scheper, Matt West en Just Dronkers begonnen in de basis. Van Schie, aanvallend boven de vijftig procent, Dronkers en Scheper waren positieve uitzonderingen. Bryan Fraser haalde een voldoende en de rest was onzichtbaar.

De basisformatie bleef gedurende de wedstrijd in tact. Nadat de eerste set gecontroleerd gewonnen werd. Ging het in de tweede en derde set beduidend anders. In set twee was het pas bij het vijfde setpoint raak, nadat Taurus ook twee kansen had gehad om de set te winnen. Abiant Lycurgus slaagde er niet in om een 18-13 voorsprong uit te spelen naar eenvoudige setwinst. Bij 29-29 waren het een blok van Scheper en een score van Van Schie rolde de tweede set alsnog in de richting van de Groningers.

In de derde set ging het tot 19-19 gelijk op. Daarna ging het over en weer tot 22-22. Van Schie en Dercksen zorgden met twee punten voor een dubbel matchpoint. Via een succesvolle middenaanval deed de thuisploeg er één wedstrijdpunt vanaf, waarna van Schie het hoofd koel hield en via het blok een einde aan de wedstrijd maakte. En dat was ook het belangrijkste van de avond weet ook Taaij: “Het was niet goed. De foutenlast was hoog en veel servefouten. We waren zondag tegen Maaseik op alle onderdelen vele malen beter dan vanavond. Dat zegt meer over ons zelf dan over de tegenstander.”

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie