Abiant Lycurgus wint in Houten met 3-0 van SV Land Taurus

Geschreven door: Theo Sikkema

In Houten zegevierde Abiant Lycurgus zaterdagavond tegen de nummer vijf van de Eredivisie met 3-0. Na een eenvoudige 25-18 overwinning in de eerste set, werd het vervolgens een benauwd geheel via twee keer 27-25. Abiant Lycurgus blijft koploper met 42 punten uit 15 wedstrijden. Komende woensdag wacht de return in de halve bekerfinale tegen Seesing Personeel Orion. De heenwedstrijd werd met 3-2 gewonnen. Het duel begint om 19.30 uur in het Alfa-college Sportcentrum.

In derde set moest zelfs een setpoint tegen weggewerkt worden. Dat lukte waardoor setverlies voorkomen werd. ‘Zeker over de eerste anderhalve set ben ik dik tevreden. Toen speelden we gewoon goed. Daarna werd het minder, waarbij we vooral serverend achterbleven. Teveel fouten en te weinig druk,’ laat coach Arjan Taaij na afloop weten om er nog wel een kritische noot aan toe te voegen. ‘Wat we na 21-14 in de tweede set laten zien is natuurlijk niet goed. Zeker als je tot dat moment gewoon in the lead bent. Gelukkig herstelden we dat net op tijd.’

Taaij had gekozen voor een basis met Wytze Kooistra, Trifon Lapkov, Stijn van Schie, Sander Scheper, Niels de Vries, Erik Mattson en Carlos Mora Sabaté. In de derde set kwam Dennis Borst in de ploeg voor Niels de Vries. Het was achteraf gezien een wedstrijd die scorend nogal op en neer ging. Zo werd in de eerste set een 16-12 voorsprong prijsgegeven tot 17-17, waarna Abiant Lycurgus zes punten op rij maakte en de set uiteindelijk royaal naar zich toe trok.

In de volgende set was het scoreverloop zo mogelijk nog grilliger. De gasten liepen snel weg naar een 21-14 voorsprong. Niks aan de hand zou je zeggen, maar Taurus kwam langszij bij 24-24. In die fase stortte het goede spel tot dan toe behoorlijk in. De aanval draaide niet meer, waardoor het scorend even totaal niet liep. Vanaf 25-25 speelde Abiant Lycurgus de set alsnog naar huis. Van Schie serveerde twee keer goed en via prima aanvallen kon de regie weer gepakt werden. De Vries en Sabaté maakten het setpoint met een killblock.

Set nummer drie was scorend meer in evenwicht. De slotfase brak aan met een 20-19 voorsprong voor de landskampioen. Het werd 22-20 in Gronings voordeel, maar Taurus kreeg bij 25-24 wel degelijk een setpoint. Het probleem in set drie heette Dylan Boerefijn. Deze diagonaal kwam in de derde set binnen de lijnen en daar kreeg Abiant Lycurgus geen vat op. Hij kwam vaak scorend door tot de laatste punten van de wedstrijd toen werd Boerefijn wel vakkundig afgestopt. Met Pascal Hoogstra aan serve waren het Van Schie en Borst die het blokkerend afmaakten. Ze slaagden er niet om er nog een extra set uit te slepen. Met drie punten op rij voor Abiant Lycurgus was de 3-0 zege een feit.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

25 maart 2023

19:30

Simplex SSS Samen Lycurgus

29 maart 2023

Samen Lycurgus Sliedrecht Sport BESTEL TICKETS