Abiant Lycurgus plaats zich voor finale na eenvoudige 3-0 zege bij SSS

Geschreven door: Theo Sikkema

Abiant Lycurgus heeft zich geplaatst voor de finale van de play-offs. In de achtste wedstrijd van de kampioenspoule heeft Abiant Lycurgus zaterdagavond de zevende zege geboekt. In Barneveld werd Advisie/SSS met 3-0 verslagen via de setstanden 25-22, 25-19 en 25-17. Abiant Lycurgus heeft 26 punten uit acht duels en staat tweede, maar de regerend landskampioen heeft nog altijd de minste verliespunten.

Seesing Personeel Orion staat nog altijd eerste met 28 punten uit 9 wedstrijden. Komende woensdagavond staat de uitwedstrijd tegen Draisma Dynamo op het programma en zaterdagavond 7 april is Coniche Zwolle te gast in het Alfa-college Sportcentrum. Voor beide ploegen staat er niets meer op het spel. Voor Abiant Lycurgus des te meer. Twee zeges met 3-0 of 3-1 zijn voldoende om als eerste te eindigen in de kampioenspoule om daarmee het maximale thuisvoordeel te hebben.

Het was in sporthal De Meerwaarde snel klaar. De ploeg van coach Arjan Taaij stond in alle sets aan de goede kant van de score. Wytze Kooistra, Frits van Gestel, Stijn van Schie, Sander Scheper, Dennis Borst, Erik Mattson en Carlos Mora Sabaté lieten er geen duidelijkheid over bestaan dat ze snel klaar wilden zijn. Trifon Lapkov kwam Van Gestel in de tweede set vervangen en in de derde set kwamen Sam Gortzak en Niels de Vries binnen de lijnen voor Mora Sabaté en Scheper.

Voor de thuisploeg stond er overigens niks meer op het spel. SSS eindigt als vijfde in de kampioenspoule. In de derde set was het bij het eerste de beste matchpoint al raak; 25-17. De voorsprong had nog groter kunnen zijn, de maximale voorsprong bedroeg tien punten bij 13-3. Van Schie tekende voor het benutten van het eerste matchpoint.

Coach Taaij toonde zich na afloop tevreden. ‘We hadden voortdurend controle en hadden op alle fronten van het spel de overhand. Ik heb geen moment gedacht dat we weleens in de problemen zouden kunnen komen. Zowel Orion als Dynamo hebben hier dit seizoen dik verloren, dus het kan wel spoken in Barneveld. We hebben vanaf het begin duidelijk gemaakt dat wij wilden winnen. Dat was voldoende om de baas te zijn.’

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus