Abiant Lycurgus na emotionele avond weer koploper na 3-1 zege in Zwolle

Geschreven door: Theo Sikkema

In Zwolle heeft Abiant Lycurgus donderdagavond het inhaalduel tegen Coniche Zwolle met 3-1 gewonnen. Via de setstanden 23-25, 27-25, 18-25 en  is de landskampioen terug aan kop van de Eredivisie met de volle buit van 21 punten uit zeven wedstrijden. Komende zondag staat om 16.00 uur in het Alfa-college Sportcentrum het bekerduel tegen Zaanstad op het programma.

Het ging in Zwolle eigenlijk helemaal niet om volleybal. Voorafgaande aan de wedstrijd werd stilgestaan bij een ernstig ziek zoontje Tobias van één van de bestuursleden van de thuisploeg. Het jongetje zal binnenkort helaas overlijden aan de gevolgen van een tumor aan de hersenstam. Vermoedelijk was het de laatste keer dat hij aanwezig was om zijn helden aan het werk te zien. Hij kwam in zijn rolstoel samen met de spelers van Zwolle het veld op. Iedereen was meer dan geraakt door deze gebeurtenis. ‘ Op dat moment is volleybal extreem relatief en zijn andere dingen echt veel belangrijker’  vertelde coach Arjan Taaij na afloop.

Het was voor beide ploegen uiteraard lastig om de knop om te zetten. Taaij hierover. ‘ Er staan jongens met tranen in de ogen. Het is voor ons matige spel in de eerste twee sets geen excuus, maar op dat moment is het wel het verhaal.’ Trifon Lapkov, Frits van Gestel, Wytze Kooistra, Niels de Vries, Sander Scheper, Carlos Mora Sabaté en Erik Mattson begonnen aan de wedstrijd. Na een slechte tweede set greep Taaij in en bracht Stijn van Schie en Auke van de Kamp voor Lapkov en Van Gestel. ‘We maakten achttien directe fouten in de eerste twee sets en de tweede set was zo slecht, dat we wel in moesten grijpen.’

Deze omzettingen zorgen ervoor dat het iets beter ging draaien zonder dat sprake was van goed volleybal. ‘ De laatste twee sets waren wel oké. Een zesenhalf zeg maar. Voor set één had Taaij een vijfenhalf over en voor de tweede set een vier. Een aanvalsfout van Zwolle zorgde ervoor dat de wedstrijd in het voordeel van Abiant Lycurgus beslist werd. Kooistra was met 24 punten de belangrijkste man. De Vries had vijf killblocks.

De coach had wel twee complimenten voor zijn ploeg. ‘ Ten eerste om na zo’n begin toch in staat te zijn de wedstrijd naar je toe te trekken  en ten tweede om na Maaseik op een doordeweekse avond te winnen. Op zo’n moment tellen alleen de drie punten en is goed volleybal minder belangrijk.’

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

07 december 2023

Nova Tech Lycurgus Sliedrecht Sport BESTEL TICKETS