Abiant Lycurgus walst in recordtijd met 3-0 over Nesselande heen

Geschreven door: Theo Sikkema

In een recordtijd van eenenvijftig minuten had Abiant Lycurgus zaterdagavond de veertiende zege van het seizoen. Via 25-14, 25-15 en 25-14 stond in Zevenhuizen heel snel 3-0 op het bord tegen Nesselande voorElkaar.nl in het voordeel van de landskampioen. Van een wedstrijd was dan ook geen moment sprake.

Coach Arjan Taaij hield Auke van de Kamp, Tjerk Dercksen en Dennis Borst uit voorzorg in verband met kleine kwetsuren aan de kant. Aanvoerder Wytze Kooistra, Bryan Fraser, Mikelis Berzins, Sander Scheper, Nick Olson, Matt West en Just Dronkers begon aan het duel tegen de nummer acht van de Eredivisie. Halverwege de tweede set kwam Sam Gortzak en Stijn van Schie binnen de lijnen voor respectievelijk West en Kooistra. Niels de Vries is na zijn pinkbreuk begin december vorig jaar op de weg terug. De Noordhollander kan binnenkort zijn eerste minuten weer maken.

Abiant Lycurgus was niet van plan om nodeloos energie te verspillen en draaide vanaf de eerste seconde de duimschroeven aan. Gevolg is dat er nooit enige strijd ontstond. Coach Taaij kon na afloop dan ook alleen maar tevreden zijn over het vertoonde spel. Aanvallend scoorde het hele team een percentage van zestig procent. Kooistra, invaller Van Schie en Fraser waren scorend de grootste aanjagers.

De drie punten konden snel toegevoegd worden aan het totaal. Inmiddels heeft de koploper 41 punten uit veertien duels.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

08 oktober 2022

20:00

Sliedrecht Sport Samen Lycurgus

15 oktober 2022

Samen Lycurgus Active Living Orion BESTEL TICKETS