Abiant Lycurgus viert rentree Dennis Borst met 3-0 zege op Inter Rijswijk

Geschreven door: Theo Sikkema

Ook de derde competitiewedstrijd van het seizoen 2017/2018 heeft Abiant Lycurgus zonder setverlies afgesloten. In het eigen Alfa-college Sportcentrum werd Inter Rijswijk met 3-0 verslagen. Via de setstanden 25-16, 28-26 en 25-22. Abiant Lycurgus is koploper in de Eredivisie met 9 punten uit 3 wedstrijden. Dennis Borst maakte na zijn knie-operatie afgelopen zomer zijn rentree.

Borst speelde de eerste set en was uiteraard blij. ‘ Super om weer terug te zijn. Ik heb de afgelopen twee weken goede weken gehad en in Kosovo heb ik voor het eerst weer een groepstraining meegedaan zonder dat ik klachten had. Toen kreeg ik van Arjan te horen zaterdag begin je. Het was wel onwennig en ik was nerveuzer dan voor andere wedstrijden. Het ritme is er nog niet hoor, maar dat komt wel. Daar heb ik alle vertrouwen in. Ik ben heel blij.’

Na de eerste set kwam Sander Scheper hem vervangen. Trifon Lapkov raakte woensdag in Kosovo aan zijn enkel geblesseerd, maar de Bulgaar was zaterdag optimistisch over een spoedig herstel. Hij hoopt er donderdag in de return tegen KV Luboteni zelfs bij te zijn, maar zijn optimisme werd door coach Arjan Taaij wel iets getemperd.

De tweede set kende een curieus verloop. Na een simpele 25-16 zege in de eerste set leek het in set 2 ook die kant op te gaan. Er stond al 24-17 op het bord, maar het lukte niet om de vele setpoints te benutten. Jannes van der Harm kwam voor de Rijswijkers aan de servicelijn en dat deed hij meer dan voortreffelijk. Er werden acht punten op rij geproduceerd, waardoor het zelfs 24-25 stond. Coach Taaij kon over deze fase na afloop ook maar moeilijk tevreden zijn. Een ace van Scheper bracht bij 27-26 redding. Na afloop werd er dan ook lang met elkaar gesproken.

In de derde set werd de draad weer opgepakt en werd na 8-8 het beslissende gaatje geslagen. Een touché bal van Auke van de Kamp, een bal op de antenne en nog een keer Van de Kamp brachten de voordelige marge op drie en dat bleek in het vervolg van de set voldoende om de derde zege van het seizoen zonder setverlies af te sluiten. Op matchpoint werd een aanval van Inter Rijswijk uitgeslagen.

Stijn van Schie was, zoals de laatste weken goed op dreef. Hij haalde aanvallend het hoogste percentage, 64 procent, en was de man van de wedstrijd. ‘ Ik zit er dit seizoen tot nu toe lekker in. Moet af en toe wisselen van positie, dat is wel een beetje lastig. Ik heb een belangrijkere rol dan vorig seizoen, maar dat was ook de bedoeling. Het is natuurlijk het leukste om veel te spelen en de belangrijke punten te maken. Ik heb de hele zomer bij het Nederlands team getraind. Dat heeft zeker geholpen en ik krijg nu het vertrouwen dat heeft zeker een positief effect.’

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD