Abiant Lycurgus verliest de topper tegen Dynamo met 3-1

Geschreven door: Theo Sikkema

Het is Abiant Lycurgus zaterdagavond niet gelukt om de koppositie te verstevigen. In een vol Alfa-college Sportcentrum verloor de thuisploeg de topper tegen nummer twee Draisma Dynamo met 3-1 (25-21, 22-25, 26-28 en 24-26). De formatie uit Apeldoorn is nu de nieuwe koploper. Abiant Lycurgus staat tweede met 44 punten uit 16 wedstrijden. Een punt minder dan Dynamo, maar wel een wedstrijd minder gespeeld.

De ploeg van coach Arjan Taaij had een definitieve slag kunnen slaan in de strijd om de koppositie met nog zes wedstrijden in de reguliere competitie te gaan. Het lukte net als in de bekerwedstrijd in december niet om in de fases boven de twintig punten in de set door te drukken. Uiteindelijk waren een paar punten beslissend. Bijna twee maanden geleden was de sterke serve van Dynamo Abiant Lycurgus te machtig. Dat wapen was zaterdagavond veel minder sterk, maar toch was het zeker in de tweede en derde set passend niet op niveau.

Aanvoerder Wytze Kooistra, Mikelis Berzins, Bryan Fraser, Nick Olson, Sander Scheper, Matt West en Just Dronkers begonnen aan het karwei. De eerste set werd in de middenfase beslist. Olson serveerde de stand naar een 17-13 voorsprong. En via 20-14 maakte Kooistra het af. De tweede set werd boven de twintig beslist. Bij 21-23 werd een aanval van Kooistra geblokt. De nadelige marge van drie punten was teveel en de gasten trokken de tweede set over de streep.

In de derde set gaf Abiant Lycurgus een 19-16 voorsprong uit handen. Het werd 23-23 en Kooistra zorgde voor het setpoint, waarna Olson mocht serveren voor winst in de derde set. Het werd gelijk, waarna Fraser voor 25-24 zorgde. Vervolgens kwam de altijd sterk serverende West aan bod, maar toch werd het 25-25. Daarna was het gebeurd. De inmiddels ingevallen Auke van de Kamp voor Berzins sloeg de bal uit, waardoor ook set drie verloren ging.

Set vier bracht Abiant Lycurgus zelfs op een 21-18 voorsprong, via twee goede scores van Kooistra en een blok van Olson vanaf 18-18, en gloorde een vijfde set aan de horizon. Maar het liep anders. Het voordeel van drie punten bleek niet aan de thuisploeg besteed. Het werd 21-21 en 23-23. Er kwam nog een setpoint op 24-23, maar daarna gingen de laatste drie punten achter elkaar naar Dynamo en was de eerste nederlaag van het seizoen een feit. De uitwedstrijd werd in november met 3-2 gewonnen na een 2-0 achterstand in sets, maar inclusief de bekerwedstrijd staat Dynamo in de onderlinge verhouding dit seizoen met 2-1 voor.

Abiant Lycurgus heeft nog een uitwedstrijd tegen het Talentteam Papendal tegoed.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus