Abiant Lycurgus treft opnieuw Maaseik na 3-0 in MartiniPlaza

Geschreven door: Theo Sikkema

Via een eenvoudige 3-0 zege op KV Luboteni uit Kosovo heeft Abiant Lycurgus zich geplaatst voor de derde voorronde van de Champions League. De setstanden in een met 2.830 toeschouwers zeer sfeervol MartiniPlaza waren 25-20, 25-16 en 25-14.

Net als vorig jaar is Noliko Maaseik uit België de tegenstander. De wedstrijd wordt op 8 november gespeeld in het Alfa-college Sportcentrum. De voorverkoop is reeds begonnen.

Hossein Ghanbari was de man van de avond. Coach Arjan Taaij bracht hem in de tweede set binnen de lijnen voor Dennis Borst. ‘Hossy’ zijn ouders waren daar getuige van. Ze zijn over uit Iran, nadat Hossein zijn vader en moeder meer dan tweeënhalf jaar niet gezien heeft. Na afloop vielen ze elkaar emotioneel in de armen.

Van een spannende wedstrijd was geen sprake, zoals de heenwedstrijd in Ferizaj al liet zien was het krachtsverschil te groot. De grootste tegenstander was concentratieverlies. Dat speelde de ploeg een aantal momenten parten. Zo lukte het niet om bij 20-13 na een goed blok van Niels de Vries door te drukken. De gasten kwamen terug tot 21-19, maar verder kwam het niet. Een stopfout op de serve van Carlos Mora Sabaté betekende eerste setwinst.

De mooiste fase van de wedstrijd ontspon zich in de tweede set met Sabaté aan serve. Hij begon na de eerste time-out bij een 8-7 voorsprong te serveren. Dat hield hij acht punten vol. Toen stond het 16-7.Ghanbari maakte vier punten, Wytze Kooistra twee, Stijn van Schie eentje en de Spanjaard tekende zelf voor een ace bij 15-7. Deze voorsprong werd verder uitgebouwd. Een blok van Ghanbari betekende setpoint op 24-14. Twee werden nog weggewerkt, maar een stopfout luidde de tweede setwinst in.

Het krachtsverschil werd gedurende de wedstrijd steeds groter. Een tussenstand van 16-4 is tenslotte niet alledaags en deed ook wel een beetje afbreuk aan de spanning, maar de sfeer was er niet minder op. Een blok van Ghanbari leverde dertien matchpoints op; 24-11. Drie werden niet benut, maar bij nummer vier was het raak. Frits van Gestel vond bij het net een mooi gaatje en legde de bal daar met veel gevoel neer.

Een degelijke wedstrijd legde Abiant Lycurgus op het parket van MartiniPlaza. Dat was ruim voldoende om de wedstrijd van het jaar op het affiche te krijgen. Het tweeluik tegen Maaseik is een echte kraker. En het weerzien met Just Dronkers en Jay Blankenau. De battle wordt op woensdag 8 en zondag 12 november uitgevochten.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD