Abiant Lycurgus trakteert zichzelf op Sinterklaaspunten

Geschreven door: Paulien Schoonhoven

Abiant Lycurgus ziet in alle opzichten terug op een goed weekend. Aan de vooravond van Sinterklaas pakten de mannen van het technisch duo Ronald Zoodsma en Gerard Smit zes kostbare punten.Abiant Lycurgus ziet in alle opzichten terug op een goed weekend. Aan de vooravond van Sinterklaas pakten de mannen van het technisch duo Ronald Zoodsma en Gerard Smit zes kostbare punten. In navolging van de puntloze hekkensluiter Fusion (zaterdagavond) kwam BMC/SSS er zondagmiddag niet aan te pas. In de topsporthal van het Alfa-college triomfeerde de thuisclub met 3-0. De setstanden waren 25-23, 25-18 en nogmaals 25-18. De zuivere speelduur bedroeg 70 minuten, luttele minuten meer dan een krap etmaal eerder.

Voor circa 250 nieuwsgierigen trad Abiant Lycurgus in dezelfde gelegenheidsformatie aan waarmee Fusion eenvoudig was verslagen. Komt spelverdeler Frank Lubberts (knie) deze maand vermoedelijk niet meer in actie, middenman  Fabian Dossett pakt binnenkort de draad weer op. Zijn schouder is namelijk bijna weer in orde. De Lycurgianen waren op alle fronten beter dan middenmoter SSS, dat in het eerste bedrijf trouwens lang tegenspartelde. Tot 18-19 hadden de bezoekers uit Barneveld zelfs een (kleine) voorsprong. Na de time-out van coach Ronald Zoodsma stelde de titelgegadigde vlot orde op zaken. Twee late time-outs van gastencoach Edward van Erp konden het ritme allerminst verstoren. Op het derde setpoint sloeg international Robbert Andringa toe (25-23).Vervolgens draaide Abiant Lycurgus op volle toeren. Met name springveer Edson Felicissimo had er ouderwets zin in en de gastheren kwamen op 18-10.

Een tijdelijke stagnatie in combinatie met enkele communicatiestoornissen bood SSS even hoop (21-17), maar een sterke opslagserie van Jake Wiens bracht uitkomst: 25-18. Slordigheden en een verslappende concentratie leidden in de derde reeks zowaar tot een 9-10 achterstand. Dat de thuisclub tijdig wakker was geschud, bleek uit het daverende vervolg. Bij 24-16 kwam Abiant Lycurgus op matchpoint, dat in derde instantie werd verzilverd. Op mid maakte Ernst Zijlstra de klus bekwaam af (25-18 en dus 3-0).Aan de lange midspeler was geen moment te merken dat hij tegenwoordig op (iets) lager niveau acteert.

Abiant Lycurgus heeft inmiddels 14 punten verzameld in zes wedstrijden. Daarmee staan ze op de vierde plaats en vier punten achter het trio aan kop, Langhenkel, Dynamo en Landstede. Volgende week zaterdag gaat Lycurgus op bezoek bij Zaanstad.

Reacties op dit artikel: