Abiant Lycurgus spoelt bekerkater een beetje weg met snelle 3-0 zege op Zwolle

Geschreven door: Theo Sikkema

Abiant Lycurgus heeft 2016 zaterdagavond afgesloten met een 3-0 zege op Coniche Topvolleybal Zwolle. De setstanden in het Alfa-college Sportcentrum waren 25-15, 25-13 en 25-14. De wedstrijd was na 54 minuten gespeeld.

Het was 48 uur na de bekeruitschakeling tegen Draisma Dynamo dat de spelers alweer op scherp moesten staan om de teleurstelling een beetje van zich af te kunnen spelen. Dat lukte deels. De wedstrijd werd eenvoudig gewonnen en het spel was van redelijk niveau. Sander Scheper haalde aanvallend een percentage van 64 procent. Dennis Borst kwam tot 57 procent. Verder speelden aanvoerder Wytze Kooistra, Mikelis Berzins, Auke van de Kamp, Matt West en Just Dronkers in de basis.

Gezien de setstanden was van spanning en strijd duidelijk geen sprake. In de eerste set ging het tot 11-11 gelijk op. Daarna werd het door een aantal fouten aan Zwolse kant en scores van Kooistra snel 18-13. Een fraai killblock van Scheper betekende 21-15 en een geslaagd blok van Kooistra betekende na achttien minuten een einde aan de eerste set.

Daarna was het de beurt aan Sam Gortzak om het spel te gaan verdelen en kon West naar de kant. Daar zaten ook de maandag aan zijn gebroken pink geopereerde Niels de Vries en Stijn van Schie die donderdag tegen Dynamo door zijn enkel was gegaan. De ernst van de blessure valt overigens mee. Gortzak serveerde direct naar een 4-0 voorsprong. Daarmee was de toon direct gezet. Daar waar de gasten in de eerste zet nog enigszins tegenstand boden werd dat snel minder.

Een ace van Scheper betekende 19-9 en een listige doortikbal van Gortzak zorgde voor het eerste setpoint in de tweede set. Kooistra kreeg wederom het vijfentwintigste punt achter zijn naam. Bij 12-5 kwam Tjerk Dercksen in het veld ten faveure van Berzins om ook minuten te kunnen maken.

In de laatste set werd het verschil na 8-8 gemaakt. Scheper met een goede middenaanval betekende 14-9 en een gezamenlijk blok van Borst en Gortzak bracht het scorebord op 19-12. Vanaf 22-14 werd de wedstrijd snel naar een einde gespeeld via een blok van Scheper en Gortzak, een score van Scheper en het was Kooistra die het eerste de beste matchpoint verzilverde.

Borst was blij met de overwinning, maar dat was het dan ook wel: “Ik had wel zoiets we moeten gewoon goed volleybal spelen om 2016 goed af te sluiten. De nasmaak van donderdag is nog steeds aanwezig en die dreunt nog wel door tot na de vakantie. We hebben vooraf besproken om ons eigen spel te spelen en dat is bij vlagen gelukt. Maar ook vandaag zag je dat er nog voldoende dingen zijn die we kunnen verbeteren. In de tweede set merkte je dat bij hen de koek op was en dan is het best lastig om je concentratie vast te houden.

In de elf competitiewedstrijden tot nu toe werd negen keer met 3-0 gewonnen. De selectie heeft nu een week vakantie. Om na de kerstdagen de training te hervatten om toe te werken naar de volgende Europese confrontatie in de CEV-Cup.

 

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD