Abiant Lycurgus onverwacht onderuit tegen promovendus Sliedrecht

Geschreven door: Theo Sikkema

Abiant Lycurgus is zaterdagavond onverwacht tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. In Sliedrecht was promovendus Sliedrecht Sport met 3-0 te sterk via de setstanden 25-23, 25-16 en 25-23. Het is de eerste reguliere competitienederlaag sinds 14 februariĀ 2018 toen Draisma Dynamo in Apeldoorn met 3-2 te sterk was.

De laatste keer dat in de competitie verloren werd van een ploeg anders dan Achterhoek Orion of Dynamo was op 25 maart 2017 toen Advisie SSS in Barneveld in de laatste speelronde van de reguliere competitie met 3-1 te sterk was. Van een blamage wil coach Arjan Taaij niet spreken. ‘Dan doe je de tegenstander tekort. Sliedrecht is echt een goede ploeg, die zeker bij de eerste vier gaat eindigen. Ze hebben vorig jaar de halve finale van de beker gehaald en hebben de afgelopen twee jaar thuis alleen van Dynamo verloren. Maar laat helder zijn dat dit voor ons een duidelijk spiegelmoment was. Een keiharde les dat dit niet kan. Het was onacceptabel en zo willen we het ook niet. We hebben echt heel terecht verloren. Het was veel te flegmatiek en we waren zelf niet in staat om een ommekeer te brengen. Dan ga je de bietenbrug op.’

De landskampioen kreeg geen moment vat op Sliedrecht Sport. De tweede set verliep zelfs dramatisch een 4-3 voorsprong veranderde in een 16-5 achterstand. Er trad nog wel enig herstel op, maar het spel was Abiant Lycurgus onwaardig. Coach Arjan Taaij probeerde met wissels het negatieve tij nog te keren, maar het kwaad was al geschied. Vooral blokkerend had de thuisploeg het in die fase goed op orde. Bij Sliedrecht tekenden passer-loper Yorick de Groot en diagonaal Gerard Baan samen voor liefst 34 punten. Bij Abiant Lycurgus was aanvoerder Wytze Kooistra met 13 punten topscorer.

Naast Kooistra begonnen Frits van Gestel, Erik van der Schaaf, Niels de Vries, Dennis Borst, Stijn Held, die jarig was, en Steven Ottevanger in de basis. Gedurende de wedstrijd kwamen ook Geoffrey van Gent, Sander Scheper en Sam Gortzak binnen de lijnen. Uiteindelijk was het als geheel onvoldoende om Sliedrecht Sport, dat in eigen huis Dynamo ook al aan het wankelen bracht, te weerstaan. Aan het einde van de eerste set werd Van Gestel op setpoint geblokt, waardoor het geen 24-24 werd.

In de tweede set was van spanning geen enkele sprake getuige de tien setpoints die de thuisploeg kreeg bij de stand 24-14. Een dergelijk zwakke set speelde Abiant Lycurgus voor het laatst in februari toen in Apeldoorn de tweede set in de competitiewedstrijd tegen Dynamo met 25-14 verloren werd. Aan het einde van de derde set gloorde er hoop op herstel, maar het lukte niet om een 23-20 voorsprong om te zetten in setwinst. De thuisploeg maakte vijf punten op rij en denderde zo naar een 3-0 zege. Op het eerste matchpoint werd Kooistra geblokt en was een hele pijnlijke nederlaag een feit.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus