Abiant Lycurgus neemt revanche en sluit ‘Super Sunday’ passend af met 3-0 zege

Geschreven door: Theo Sikkema

Voor een kleine 1.500 toeschouwers heeft Abiant Lycurgus revanche genomen op het onverwachte verlies vorige week in Sliedrecht. In MartiniPlaza moest Draisma Dynamo er zondagavond met 3-0 aan geloven via de setstanden 25-20, 25-23 en 25-18. Met 15 punten uit 6 wedstrijden staat Abiant Lycurgus weer bovenaan samen met Sliedrecht Sport.

Het duel tussen de beide topploegen vormde het sluitstuk van Super Sunday in Groningen, waarbij FC Groningen, Donar en Abiant Lycurgus de handen in één sloegen om vanuit gezamenlijkheid extra publiek naar elkaars wedstrijd te trekken. Publiek kwam er en de resultaten waren in alle drie de gevallen positief. De FC won met 2-0 van sc Heerenveen en Donar versloeg Apollo met 86-55 in een uitverkocht MartiniPlaza. De 3-0 winst op Dynamo paste perfect in het geheel.

De landskampioen speelde met veel energie en had in grote delen controle over de wedstrijd. Daar waar de gasten uit Apeldoorn in het verleden nog wel eens een sterke servicedruk lieten zien was daar deze keer geen sprake van, mede hierdoor kwam Dynamo nooit in de wedstrijd. Abiant Lycurgus was in fases sterk aan het net en kende in Erik van der Schaaf, Wytze Kooistra, Frits van Gestel en Hossein Ghanbari uitblinkende spelers. Dennis Borst, Stijn Held en Steven Ottevanger competeerden de basis.

Het mocht vooraf verwacht worden dat de ploeg van coach Arjan Taaij wilde laten zien dat de pijnlijke 3-0 nederlaag in Sliedrecht een éénmalige uitglijder was en in die zin had Dynamo de pech dat het als decorstuk diende in de reeds uitgetekende zege. Het moest nog wel gebeuren, maar het tekende zich in de eerste set al af. Er werd snel een voorsprong van een paar punten genomen. Toen Chanbari met één hand de 19-14 tegen de grond drukte was wel duidelijk dat de opening voor de thuisploeg was. De laatste drie punten kwamen op naam van Ghanbari. Eerst sloeg hij in het net, 23-20, maar daarna was het twee keer raak. Eerst ramde de middenman een bal snel tegen de grond en het eerste setpoint blokte hij af.

Daarmee was de toon gezet als werd het in het tweede bedrijf knap spannend. Sterker nog bij een 20-18 achterstand moest de zaak wel rechtgetrokken worden. Dat gebeurde, waarna het tot 23-23 gelijk bleef. Een servefout aan de kant van Dynamo en een bal van Rik van Solkema via de antenne uit betekende een 2-0 voorsprong in sets. In de derde en laatste set was de toon snel gezet. De scores vielen gemakkelijk en het had er alle schijn van de ploeg van coach Redbad Strikwerda het wel geloofde. Aan de andere kant timmerden Kooistra, Van Gestel en Van der Schaaf er lustig op los. De laatste zette bij 17-8 de maximale voorsprong in die set op het scorebord. Het was ruim voldoende om het duel met overtuiging uit te spelen. Van der Schaaf tekende met 24-18 voor het eerste matchpoint en na een korte rally maakte een vlammende smash van Kooistra het karwei af.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

08 oktober 2022

20:00

Sliedrecht Sport Samen Lycurgus

15 oktober 2022

Samen Lycurgus Active Living Orion BESTEL TICKETS