Abiant Lycurgus naar halve bekerfinale via 3-0 winst op Webton Hengelo

Geschreven door: Theo Sikkema

Via een 3-0 zege op topdivisionist Webton Hengelo heeft Abiant Lycurgus zich woensdagavond geplaatst voor de halve finale van de beker. Daarin is Seesing Personeel Orion de tegenstander. De setstanden in Hengelo waren 22-25, 19-25 en 19-25.

Het was geen grootste wedstrijd van de Groningers, maar voldoende goed om gemakkelijk te winnen. ‘ Het verschil was duidelijk en we hebben meer dan terecht gewonnen. Het was niet extreem goed. Een zesenhalf, vooral verdedigend had het wel wat beter gekund,’ luidde het oordeel van coach Arjan Taaij na afloop.

Abiant Lycurgus begon met dezelfde basis aan de wedstrijd als afgelopen zaterdag in Rijswijk. Te weten: Wytze Kooistra, Trifon Lapkov, Frits van Gestel, Sander Scheper, Niels de Vries, Erik Mattson en Carlos Mora Sabaté. In de derde set speelde Stijn van Schie op de plek van Van Gestel. Daan Nijeboer is nog ziek, Hossein Ghanbari nog geblesseerd, Dennis Borst kreeg rust en Auke van de Kamp komt dit kalenderjaar niet meer in aktie. Hij geeft zijn knieën de komende paar weken rust. In de hoop begin 2018 weer voldoende fit te zijn om bij de groep aan te sluiten.

De organisatie in Hengelo had er alles aan gedaan om er een mooie ambiance van te maken compleet met cheerleaders en lichtshow.  Dat mocht echter niet baten. Ondanks een redelijk gelijk opgaande eerste set was de marge voldoende groot om de winst te pakken in set 1. Vervolgens waren de marges steeds voldoende groot om de kwartfinale in ruim een uur te beslissen. Lapkov scoorde via het blok het winnende punt. De Vries was in combinatie met zijn aanvallende percentage en killblocks de speler die de beste statistieken kon overleggen.

In januari van het volgend jaar wordt de halve finale tegen Orion afgewerkt in een uit en een thuiswedstrijd. De finale wordt in februari afgewerkt. Zover is het nog lang niet. Eerst nog twee hele belangrijke wedstrijden voor de Kerst. Komende zaterdag om 20.00 uur in het Alfa-college Sportcentrum de topper in de Eredivisie tegen hetzelfde Orion en donderdag 21 december de return in de zestiende finale van de CEV-Cup. Vanaf 20.00 uur in MartiniPlaza.

 

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD