Abiant Lycurgus lijdt tweede nederlaag van het seizoen en pakt koppositie niet

Geschreven door: Theo Sikkema

Het was woensdagavond een zeer moeilijke avond voor Abiant Lycurgus. Na een overtuigende 3-0 zege afgelopen zaterdag tegen het Talentteam Papendal ging het in Arnhem helemaal mis. Er werd met 3-1 verloren via de setstanden 25-20, 25-22, 16-25 en 25-23. De volle winst in deze inhaalwedstrijd betekende hernieuwd de koppositie, maar nu bedraagt de achterstand op Draisma Dynamo twee punten.

Hiermee is op vier speelrondes voor het einde van de reguliere competitie het absolute thuisvoordeel in de play-offs voorlopig in handen is van de formatie uit Apeldoorn. Bekend was dat de talenten groeiende waren, maar daar bleek zaterdag weinig van. Het krachtsverschil was dusdanig dat de uitwedstrijd met vertrouwen tegemoet kon worden gezien, maar het draaide op een fiasco uit.

Aanvoerder Wytze Kooistra, Tjerk Dercksen, Mikelis Berzins, Niels de Vries, Nick Olson, Matt West en Just Dronkers begonnen aan het avontuur in Arnhem. Na het verlies in de eerste set wisselde coach Arjan Taaij aan het begin van de tweede set drie spelers. Stijn van Schie, Sam Gortzak en Bryan Fraser kwamen in het veld voor Kooistra, West en Dercksen. Van een 20-17 achterstand werd het nog 21-21, maar het tij kon niet gekeerd worden. Een 2-0 achterstand in sets betekende ook direct punt verlies en het voorlopig uit beeld verdwijnen van de koppositie.

De derde set verliep volgens plan. Een snelle 10-6 voorsprong werd uitgebouwd naar een ruime marge van 19-11. Dat was meer dan genoeg voor setwinst. Deze oppepper bleek onvoldoende om de wedstrijd alsnog in een overwinning te laten kantelen. Coach Taaij bleef wisselen om een winnende formatie op de vloer te krijgen, maar dat lukte niet. Een 12-9 achterstand werd nog omgebogen naar 20-20, maar daarna was het gedaan. Via 23-21 kreeg het Talentteam een matchpoint op 24-22. Dit eerste wedstrijdpunt werd nog weggewerkt, maar bij de volgende was het raak.

Een pijnlijke nederlaag met richtinggevende gevolgen. Voorlopig plaatsnemen op de tweede plaats. Het lijkt er op dat de toppers Abiant Lycurgus – Seesing Orion op zondag 19 maart en Orion – Dynamo op zondag 26 maart gaan beslissen hoe de top drie er na de reguliere competitie definitief uitziet. Feit is dat Abiant Lycurgus helaas niet de beste papieren heeft.

Coach Taaij gaf na afloop aan dat de ploeg slecht begon en op cruciale momenten niet de juiste dingen deed: “Vooropgesteld is dat het Talentteam het gewoon goed doet de afgelopen tijd en vanavond ook goed speelde. Ze speelden met lef en overtuiging. Wij liepen vanaf het begin achter de feiten aan en de scherpte ontbrak. In de derde set was het goed, maar in set vier zakten we passend weer ver weg en dat konden we ons niet permitteren. Daarvoor waren zij te goed. We moeten normaal gesproken wel gewoon van ze winnen, maar dan moeten we wel ons niveau halen. De nederlaag was terecht. Wij moeten nu de juiste dingen blijven doen en dan maar zien wat er op de ranglijst nog gebeurt.”

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus