Abiant Lycurgus laat gehandicapte kinderen kennismaken met sporten

Geschreven door: Paulien Schoonhoven

Op 23 oktober kunnen kinderen met een handicap tijdens de ‘Gouden Sportdag’ kennismaken met een aantal sporten. Abiant Lycurgus organiseert deze dag in het Alfa-college Sportcentrum samen met FC Groningen, Gasterra Flames, Nic./Alfa-college, Menzis en Welzorg.Tijdens de Gouden Sportdag kunnen kinderen met een handicap kennismaken met een vijftal sporten: voetbal, basketbal, zitvolleybal, korfbal en unihockey.

Met het organiseren van deze sportdag willen Menzis, Welzorg en de topsportclubs in de stad Groningen het sporten voor kinderen met een beperking stimuleren. Zowel van FC Groningen (voetbal), Gasterra Flames (basketbal), Abiant Lycurgus (volleybal) als van Nic./Alfa-college (korfbal) zullen vijf spelers aanwezig zijn die met de kinderen aan de diverse sporten meedoen.

Op de Gouden Sportdag maken kinderen kennis met sport. Menzis vindt het belangrijk dat kinderen gaan sporten en bewegen, of ze nu een beperking hebben of niet. Want bewegen is leuk en hoort bij een gezonde leefstijl. Ook Abiant Lycurgus levert graag een bijdrage aan deze doelstelling.

Aanmelden voor de sportdag is mogelijk op www.fcgroningen.nl/goudensportdag.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie