Abiant Lycurgus is talenten met 3-0 de baas

Geschreven door: Theo Sikkema

Abiant Lycurgus is het tweeluik tegen het Talenten Team Papendal zaterdagavond goed begonnen. In een met 400 toeschouwers behoorlijk gevuld Alfa-college Sportcentrum werd het 3-0 (25-20, 25-13 en 25-22). Komende woensdag treffen beide ploegen elkaar op Papendal.

Bij de volle winst in Abiant Lycurgus weer koploper. Nu staat de landskampioen nog tweede met 47 punten uit 17 duels. Coach Arjan Taaij had ervoor gekozen om Sam Gortzak het spel te laten verdelen. Stijn van Schie was de diagonaal. Verder stonden Bryan Fraser, Mikelis Berzins, Sander Scheper, Dennis Borst en Just Dronkers in de basis. De eerste set ging tot 16-15 gelijk op. Fraser sloeg 21-16 binnen en Berzins tekende voor 24-17. Vervolgens duurde het nog drie punten voordat Scheper met een tikje door het midden de eerste set beëindigde .

In set twee maakte kon dezelfde Scheper vanaf 7-7 met een paar prima scores mede het verschil maken naar 12-7. Van Schie noteerde 19-11 en een blok van Berzins betekende 21-11. Van Schie trok de score door naar 24-13. Toen de gasten de aansluitende aanval uitsloegen was ook set twee gedaan. In deze fase van de wedstrijd werden er weinig eigen fouten gemaakt en domineerde Abiant Lycurgus de wedstrijd.

De derde set zorgde nog voor de meeste spanning. Aan het begin namen de gasten, waar Pascal Hoogstra uit Scheemda zijn minuten maakte, een kleine voorsprong.  Een marge die na 12-12 draaide in het voordeel van Abiant Lycurgus. Een mooie score van Fraser, tegendraads de bal in de hoek van het veld spelend, zorgde voor 17-14. De gasten kwamen nog een keer langszij, waarna het 22-22 werd. Via een netfout, een uitgeslagen aanval werd het matchpoint. Gortzak serveerde sterk en een halve ace was doorslaggevend om een 3-0 overwinning te kunnen noteren.

Van Schie speelde de hele wedstrijd en kon met een aanvalspercentage van precies vijftig procent tevreden zijn: ” We hebben de afgelopen tijd veel getraind op de middenaanval en op de pipe. Dat ging heel goed.”  Volgens coach Taaij is er de afgelopen weken veel energie op de training geleverd: “Vandaag hebben we in grote delen van de wedstrijd goed volleybal gespeeld. Van halverwege de eerste tot halverwege de derde set was het een heel hoog niveau. Een lage foutenlast. Aanvallend goed en ook passend konden we heel tevreden zijn.” Van Schie was blij dat hij deze wedstrijd mocht spelen: ” Het gaat goed. Ik blijf gewoon zo doorgaan en dan zie ik wel waar het eindigt.”

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD