Abiant Lycurgus is begonnen aan het nieuwe seizoen

Geschreven door: Theo Sikkema

Het seizoen 2018/2019 is donderdagmiddag begonnen voor Abiant Lycurgus. Vanaf 14.00 uur werkten elf spelers onder leiding van de technische staf een eerste training af. In anderhalf uur stond vooral het krijgen van het balgevoel centraal middels speelse oefeningen in twee tegen twee vormen. Vanaf volgende week staan de eerste spelvormen op het programma.

Van de veertien koppige selectie waren bij het welkomwoord van vice-voorzitter Bert Eissens dertien aanwezig. Chris Voth sluit begin september aan bij de groep. Auke van de Kamp en Pascal Hoogstra trainden na de openingswoorden apart, omdat beiden nog altijd herstellende zijn van blessures. De nieuwelingen Stijn Held, Erik van der Schaaf, Steven Ottevanger en Geoffrey van Gent hesen zich voor het eerst in het wit-blauwe trainingstenue.

De situatie rondom Van de Kamp en Hoogstra is zorgelijk. Beide passer-lopers zijn nog lang niet inzetbaar. Met de latere komst van Voth heeft coach Arjan Taaij de komende weken slechts de beschikking over Frits van Gestel als passer-loper. Van der Schaaf kan ook als aanvaller ingezet worden. Van de Kamp moet hoogstwaarschijnlijk aan de pols van zijn linkerhand, waaraan hij in de laatste finalewedstrijd van vorig seizoen geblesseerd raakte, geopereerd worden. Hij zal maanden uit de roulatie zijn. Er wordt gezocht naar tijdelijke vervanging op de passer-loper positie.

Eissens had het in zijn verhaal over het ultieme moment van vorig seizoen. Voor de derde keer kampioen worden en de huldigingen daarna ondergaan. Dit moet wat hem betreft weer het doel zijn voor komend seizoen met de toevoeging om naast de landstitel ook de Supercup en de beker binnen te slepen.

De eerste oefenwedstrijd wordt op zaterdag 1 september gespeeld in Friesland. In Sportstad Heerenveen is Draisma Dynamo vanaf 19.00 uur de tegenstander. Klik hier voor meer informatie.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD