Abiant Lycurgus heeft ook in competitie geen moeite met VC Zwolle

Geschreven door: Theo Sikkema

Na een 3-0 zege in de Supercup twee weken geleden was het zaterdagavond in Zwolle niet anders voor Abiant Lycurgus. Ook nu werd het 3-0 tegen VC Zwolle, waarbij de setstanden met 25-12, 25-20 en 25-22 iets ongunstiger waren dan begin oktober.

In het Landstede Topsportcentrum had coach Arjan Taaij zijn opstelling ten opzichte van de wedstrijd tegen Advisie SSS van een week geleden op vier plekken gewijzigd. Naast Mikelis Berzins, Matt West en Just Dronkers speelden Stijn van Schie, Tjerk Dercksen, Nick Olson en Niels de Vries. Wytze Kooistra, Bryan Fraser, Dennis Borst en Sander Scheper bleven aan de kant.

De wedstrijd was een kopie van een week geleden. Net als toen was de eerste set zo goed als foutloos. Dit niveau kon Abiant Lycurgus vasthouden tot halverwege de tweede set. De gasten waren heer en meester, maar raakten de concentratie wat kwijt. Hierdoor kon Zwolle terugkomen in de set, maar de marge was groot genoeg. Halverwege deze set waren Sam Gortzak en Auke van de Kamp in de ploeg gekomen voor Matt West en Mikelis Berzins.

In de laatste set leek het spannender dan het was. Een voorsprong van meer dan vijf punten bleef niet in tact, waardoor het zelfs bijna gelijk werd. “Je ziet als het echt spannend wordt dat we ook wel weer gas geven,” aldus coach Arjan Taaij na afloop. Met 25-22 was de 3-0 zege in exact zestig minuten een feit.

Na twee speelrondes is Abiant Lycurgus koploper in de Eredivisie met 6 punten uit 2 duels.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD