Abiant Lycurgus gaat voor ambitieuze toekomst en bestuurlijke vernieuwing

Geschreven door: Paulien Schoonhoven

De Stichting Topvolleybal Groningen (STG), waaronder het eredivisieteam van Abiant Lycurgus ressorteert, wil de komende jaren verder professionaliseren om de sportieve ambities voor de toekomst te kunnen realiseren. Die moeten leiden tot het behalen van echte hoofdprijzen.

Al tientallen jaren is Groningen een volleybalbolwerk en staat Abiant Lycurgus synoniem voor topvolleybal in Noord Nederland. De laatste 7, 8 jaar behoort Abiant Lycurgus structureel tot de top vier van Nederland. In die periode speelde het inmiddels 22 Europa Cupwedstrijden, haalde het in 2012 én 2013 de play-off finale om het landskampioenschap en speelde het recentelijk voor het eerst in de clubhistorie in de finale van het nationale bekertoernooi. Tot nu toe leverden al die finales nog geen hoofdprijs op. Om daar verandering in te brengen realiseert de club zich dat er meer nodig is. Daarom heeft de Stichting Topvolleybal Groningen een plan opgesteld onder de werknaam “Ambitie 2020”. Dat plan moet leiden tot het behalen van titels en meer Europese successen.

Groningen, City of Talent, een volleybalstad bij uitstek met veel talentvolle jeugd en met kennis en innovatie op het gebied van topsport en topvolleybal. De STG wil al deze krachten nog meer bundelen. Dat moet leiden tot een fulltime volleybalprogramma in een professionele structuur die nodig is voor optimale talentontwikkeling, het leveren van topprestaties en daarmee het winnen van prijzen. Een topsport waardige omgeving waar ook sponsors en andere partners zich uitstekend kunnen profileren.

Om “Ambitie 2020” te realiseren is een herstructurering op zowel bestuurlijk als organisatorisch vlak nodig. Daarom zijn op verzoek van de STG sinds enige tijd Marcel Koenis, van Sinz management en adviesbureau en Marc Jager, voormalig gedeputeerde van de Provincie Groningen, bezig met het ontwikkelen en begeleiden van een proces dat tot deze herstructurering en een upgrading van de hele organisatie moet leiden.

Om dit proces verder vorm te geven is een nieuwe voorzitter nodig. Deze persoon moet de STG in de komende periode verder positioneren om “Ambitie 2020” te ontwikkelen. Naast de bestuurlijke hervorming heeft zowel het sporttechnische aspect als het ontwikkelen van de commerciële activiteiten daarbij prioriteit.

De STG is blij dat inmiddels diverse sponsors, inclusief hoofdsponsor Abiant Uitzendgroep, hun steun hebben uitgesproken voor de plannen in “Ambitie 2020”. Daarbij heeft Abiant aangegeven het hoofdsponsorschap voor komend seizoen te willen verlengen, waarmee de Uitzendgroep dan voor het achtste seizoen de belangrijkste geldschieter is.

Lees hier de profielschets voor de nieuwe voorzitter.

Beluister de reactie van Arjan Taaij voor de microfoon van RTV Noord

En bekijk hieronder de toelichting van Marcel Koenis:

 

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie