Abiant Lycurgus deelt eerste tik uit in halve finale tegen Dynamo

Geschreven door: Theo Sikkema

Dankzij een overtuigende 3-0 zege op Draisma Dynamo heeft Abiant Lycurgus zaterdagavond een eerste tik uitgedeeld in de eerste halve finale van de play-offs om de landstitel. De setstanden in een zeer goed gevuld Alfa-college Sportcentrum 25-23, 25-21 en 25-20. De tweede wedstrijd is volgende week zaterdag in Apeldoorn. Aan twee sets heeft Abiant Lycurgus voldoende om een eventuele Golden Set te vermijden.

In de aanloop naar de wedstrijd had Auke van de Kamp al aangegeven dat er veel revanchegevoelens in de ploeg leefden en dat er absoluut iets rechtgezet moest worden. Dat gebeurde in volle omvang. De ploeg van coach Arjan Taaij en Assistent Gerard Smit waren van meet af aan de bovenliggende partij om pas aan het einde van de derde set de tegenstander weer los te laten.

Het waren aanvoerder Wytze Kooistra, Bryan Fraser, Mikelis Berzins, Dennis Borst, Nick Olson, Matt West en Just Dronkers die aan de halve finale begonnen. Het was dezelfde opstelling als vorige week in de kwartfinale tegen SV Land Taurus. Na 4-3 ging het lopen en werd het via een killblock van Kooistra en Olson zelfs 16-9. Daarna kwamen de gasten terug tot 20-18 en 23-22. Kooistra maakte 24-22 en dat vormde de inleiding tot winst in de eerste set.

De tweede set gaf Dynamo aanvankelijk een 3-0 voorsprong, maar via 9-9 werd het 11-9 in het voordeel van de thuisploeg. Het werd 16-16. Een sterke serve van West en een score van Kooistra brachten de stand op 21-18. Fraser serveerde naar 23-19 en het was Kooistra die het afmaakte.

De derde en laatste set gaf snel een geruststellende voorsprong. Kooistra tekende voor 14-9. Die marge bleek uiteindelijk groot genoeg om de wedstrijd met 3-0 over de streep te trekken. Wederom Kooistra maakte 24-20 en het eerste de beste matchpoint werd via een ace verzilverd door Fraser.

Los van het overtuigende spel was het belangrijke dat de bigpoints benut werden. In eerdere wedstrijden tegen Dynamo trokken de Apeldoorners dit seizoen twee keer aan het langste eind mede doordat zij beter waren in het benutten van de cruciale punten.

Coach Taaij heeft altijd vol gehouden vol vertrouwen te zijn. Dat het nu in de wedstrijd waarin het moest gebeuren er ook uitkwam maakte hem een blij man: ” Een compliment voor hoe we vandaag gespeeld hebben. Echt teamwork. Maar de situatie rechtzetten kunnen we pas volgende week doen. Het is mooi dat we het nu hebben laten zien. Daar hadden we zelf vooraf ook alle vertrouwen in.”

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus