Abiant Lycurgus boekt prima 3-0 zege op Orion

Geschreven door: Theo Sikkema

In de tweede wedstrijd van de kampioenspoule heeft Abiant Lycurgus in de topper tegen Seesing Personeel Orion direct keihard toegeslagen. In een matig gevuld Alfa-college Sportcentrum werd het 3-0 via de setstanden 25-21, 25-23 en 25-21. Door de winst heeft Abiant Lycurgus nu vier verliespunten minder dan de belangrijkste concurrent voor de koppositie uit Doetinchem.

Cruciaal was de tweede set. Abiant Lycurgus stond met 20-14 achter. Op dat moment paste coach Arjan Taaij drie wissels toe. Hossein Ghanbari, Stijn van Schie en Sam Gortzak kwamen binnen de lijnen voor Sander Scheper, Wytze Kooistra en Carlos Mora Sabaté. Dit trio wijzigingen pakte prima uit. Er kwam weer energie in de ploeg en puntje voor puntje werd de achterstand weggewerkt. Ghanbari bracht bij 24-23 de eerste voorsprong van de hele set op het scorebord. Vervolgens maakte Frits van Gestel het af.

In de eerste set was het lange tijd spannend en gingen waren de ploegen erg aan elkaar gewaagd. Het niveau lag erg hoog en de ploegen gingen lange tijd in punten gelijk op. Dit gevecht kwam duidelijk tot uiting bij de 13-11 waarbij de bijna onmogelijke ballen nog werden gered aan beide kanten, uiteindelijk wist Trifon Lapkov met een harde slag het punt binnen te slepen voor Abiant Lycurgus. Vanaf de 18-17 wist de thuisploeg zich los te wringen van Orion en sloeg een gat van vijf punten bij een score van 22-17. De ploeg van coach Redbad Strikwerda deed nog zijn best terug te komen maar dit was te laat en uiteindelijk ging Abiant Lycurgus er vandoor met de setwinst.

In de tweede set gooiden de gasten er nog een tandje boven op. De Doetinchemmers sloegen een gat met de thuisploeg. Dit gat werd uiteindelijk uitgebouwd tot maar liefst zes punten bij een score van 14-20. Tijd voor coach Taaij om in te grijpen.Deze wissels zijn reeds beschreven en waren een succes want Abiant Lycurgus wist de score bij 21-21 weer gelijk te trekken. Het eerste moment dat de Groningers op voorsprong kwamen was bij een score van 24-23. Uiteindelijk werd het bij deze score ook afgemaakt door van Gestel die de bal via het blok van Orion uit liet gaan.

In de derde set was Seesing Personeel Orion geknakt en kwam Abiant Lycurgus niet meer in de problemen. Door onder meer een goede verdediging aan het net kwam Orion niet meer in zijn spel. Pas aan het einde van de derde set kwam de ploeg enigzsins weer terug maar dit was opnieuw te laat en besliste Kooistra met een van zijn bekende keiharde smashen de wedstrijd, door het tweede matchpoint te benutten.

Volgens één van de uitblinkers Van Gestel was het pakken van de tweede set essentieel voor het verloop van de wedstrijd. ‘Uiteindelijk pakken we die tweede set en staan we er als èèn team.’ Coach Arjan Taaij kijkt tevreden terug op de wedstrijd. ‘Deze eerste klap is een daalder waard, echter moeten we niet denken dat wij er nu al zijn.’

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD