Abiant Lycurgus boekt eenvoudige 3-0 zege op Zwolle

Geschreven door: Theo Sikkema

Ook in de vierde wedstrijd van het seizoen bleef Abiant Lycurgus zonder puntverlies. In het Alfa-college Sportcentrum werd Coniche Topvolleybal Zwolle zaterdagavond met 3-0 verslagen via de setstanden 25-18, 25-18 en 27-25. Abiant Lycurgus staat alleen bovenaan in de Eredivisie met 12 punten uit 4 wedstrijden.

Wytze Kooistra, Steven van de Velde, Frits van Gestel, Niels de Vries, Hossein Ghanbari, Steven Ottevanger en Sam Gortzak vormden de basis en bleven de hele wedstrijd staan. Tot de slotfase van de derde set toen Geoffrey van Gent binnen de lijnen kwam voor aanvoerder Kooistra. Chris Voth liep met zijn linkerarm in het verband met een mitella en is de komende vier tot zes weken uitgeschakeld vanwege een pinkbreuk. Auke van de Kamp en Pascal Hoogstra zijn als bekend al langere tijd afwezig.

Het werd een wedstrijd die uiteindelijk niet zo heel veel om het lijf had. De landskampioen was beduidend sterker, maar had af en toe moeite om het nadrukkelijker af te maken. Van spanning was er, behoudens het einde van de laatste set, geen sprake. Na een simpel gewonnen eerste set werden vanaf 16-14 in de tweede set vijf punten op rij gemaakt. Dat gebeurde op de servebeurt van Van de Velde. Hij produceerde in deze fase zelf een ace en een heerlijke knal van achter de driemeterlijn. Spelverdeler Gortzak blokkeerde een bal goed tegen de grond en Van Gestel sloeg een bal mooi middendoor. Het werd zo 21-14 en dat was voldoende voor setwinst. Een ace van Van Gestel bezegelde dat lot.

In de derde set lukte het niet om los te komen van de gasten. Jonas Mulder en Jelle Hilarius waren bij Zwolle belangrijke pionnen met regelmatig succesvolle aanvallen. Dat zorgde er mede voor dat het verschil nooit groter werd dan twee punten. De servedruk viel wat weg, terwijl ze bij Zwolle af en toe op scherp stonden. Van Gestel tekende wel voor 22-19, maar die marge bleek onvoldoende om snel door te drukken. Een paar halve actie’s brachten de gasten zomaar terug tot 22-22. Op 23-23 nam coach Arjan Taaij een time-out. Het resultaat ervan was succesvol. Een servefout bracht het eerste matchpoint op het scorebord. Een servefout van Van Gestel deed het echter teniet. Er kwam zelfs een setpoint voor Zwolle, maar op 24-25 was het De Vries die de aanval na een lange rally afblokte. Daarna was het Van de Velde die met twee goede scores de 3-0 eindzege veilig stelde.

Van Gestel was met 17 punten de man van de wedstrijd. ‘Blij dat we drie nul gewonnen hebben. Er zaten wel momenten in dat we goed speelden, maar ook momenten dat we slordig waren. Niet helemaal scherp. Het liefst wil je hier gewoon keihard drie nul van winnen en je niveau halen wat je de laatste weken ook op training laat zien. We hebben hard en veel getraind in een aantal onderdelen van het spel. Dat wil je graag terugzien en dat ging sommige momenten goed, maar dat wil je het liefst de hele wedstrijd laten zien.’

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD