Abiant Lycurgus boekt eenvoudige 3-0 zege op Taurus

Geschreven door: Theo Sikkema

In de tweede competitiewedstrijd heeft Abiant Lycurgus geen fout gemaakt. In sporthal Kruisboog in Houten werd SV Land Taurus met 3-0 (25-17, 25-19 en 25-19) verslagen. Na twee wedstrijden is de landskampioen medekoploper met 6 punten uit 2 duels. Komende woensdagavond is de return in de eerste voorronde van de Champions League tegen SK Posojilnica Aich/Dob.

Naast de prettige zege was het debuut van Steven van de Velde in de basis positief en in de derde set kwam Chris Voth een aantal punten binnen de lijnen. De Canadees is op weg om fit te worden en dat geeft coach Arjan Taaij samen met de inzet van Van de Velde zo langzamerhand meer mogelijkheden op de passer-loper positie. De basis bestond verder uit Wytze Kooistra, Stijn Held, Erik van der Schaaf, Steven Ottevanger, Niels de Vries en Dennis Borst. Borst ging op de voet van een tegenstander staan en werd geblesseerd vervangen door Sander Scheper.

Vanaf het begin was Abiant Lycurgus de bovenliggende partij en kwam geen seconde in de problemen. Alleen halverwege de derde set was sprake van enige verslapping en kon Taurus zelfs een 16-14 voorsprong nemen. In de eerste twee sets was dat nooit aan de orde en bedroeg de voordelige marge eigenlijk steeds een punt of vijf. Van de Velde begon uitstekend en was alleen al in de eerste set goed voor acht punten. Hij was topscorer met vijftien punten.

De enige twee die bij Taurus voor problemen zorgden, waren Timo Gras en Tom van den Bogaard. De laatste staat bekend om zijn lastige service en dat was gedurende de wedstrijd een aantal keren het geval. Het leverde de thuisploeg wel een paar punten op. Held maakte het in de eerste set met een serve via de netband op het eerste setpoint direct af. Aan het eind van set twee was een servefout van Taurus er verantwoordelijk voor dat set twee ook naar Abiant Lycurgus ging. Toen het in de derde set iets minder liep serveerde Van den Boogaard uit op 17-15. Dat was een cruciaal moment, omdat hij daarmee niet aan een reeks kon beginnen.

Het werd 17-16 en toen Kooistra een aantal punten maakte stond het zomaar 20-17 voor de gasten. Een blok van Scheper bracht het eerste matchpoint op het scorebord. En daarna was de wedstrijd snel ten einde, zoals bovenstaand reeds vermeld. Het was na de winst in de Supercup de tweede keer dit seizoen dat Taurus met 3-0 geklopt werd.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus