Abiant Lycurgus boekt 3-0 zege bij hekkensluiter

Geschreven door: Theo Sikkema

Abiant Lycurgus heeft zaterdagavond de voorlaatste wedstrijd van de reguliere competitie gewonnen. In Ede werd hekkensluiter Vallei Volleybal Prins met 3-0 verslagen via de setstanden 19-25, 22-25 en 20-25. Het betekende de zeventiende competitiezege in even zovele wedstrijden. De koploper heeft 48 punten.

Het was in alle opzichten een wedstrijd om des keizers baard. De thuisploeg kon zich niet meer plaatsen voor de kampioenspoule en Abiant Lycurgus is al een tijdje verzekerd van de eerste plek. De tegenstanders voor de volgende fase zijn inmiddels bekend: Seesing Personeel Orion, Draisma Dynamo, SV Land Taurus, Advisie SSS en Coniche Topvolleybal Zwolle. De kampioenspoule begint op 21 februari.

Coach Arjan Taaij had een aantal doelstellingen aan de wedstrijd gekoppeld. ‘ We willen nog wel eens moeite hebben om de focus te houden tegen ploegen die wat minder zijn. Doelstellingen kunnen er voor zorgen om zelf de regie te houden.’ De doelen waren een zo laag mogelijke foutenlast op de serve en veel door het midden spelen. Over beide doelen was Taaij na afloop tevreden.

Stijn van Schie, Wytze Kooistra, Trifon Lapkov, Niels de Vries, Dennis Borst, Erik Mattson en Carlos Mora Sabaté begonnen aan het karwei in Sporthal Peppelensteeg. Sander Scheper (duim) en Auke van de Kamp (knieën) waren niet inzetbaar. Alleen de tweede set bezorgde de ploeg de nodige kopzorgen. Taaij daarover. ‘Na een goede eerste set hebben we nog wel eens moeite om goed door te zetten. We hadden in de beginfase zelfs een negatief aanvalspercentage. Gelukkig hebben we dat snel kunnen rechtzetten.’

In het tweede bedrijf moest een 15-10 achterstand omgebogen worden. Dat lukte, want bij 18-18 was het weer gelijk. Daarna werd via 20-18 doorgedrukt. Op dat moment waren Frits van Gestel en Hossein Ghanbari al in het veld gekomen voor Lapkov en De Vries. In de laatste set was weer sprake van controle. Abiant Lycurgus stond voortdurend aan de goede kant van de score. Een flitsend killblock van Ghanbari maakte een einde aan de wedstrijd.

Komende woensdag wordt de reguliere competitie afgesloten met een uitwedstrijd tegen Draisma Dynamo. Zondag staat in Hoogeveen om 13.00 uur de bekerfinale tegen SV Land Taurus op het programma.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus