Abiant Lycurgus blijft ongeslagen met 3-1 zege op nummer vier Inter Rijswijk

Geschreven door: Theo Sikkema

Abiant Lycurgus heeft de competitie zaterdagavond hervat met een 3-1 zege op Inter Rijswijk. De setstanden in de Marinba hal in Rijswijk waren 25-17, 25-16, 20-25 en 25-18. Na twaalf wedstrijden blijft Abiant Lycurgus koploper met 35 punten. De focus is vanaf nu gericht op woensdag wanneer de return in de CEV-Cup tegen Levski Ball Sofia gespeeld wordt. Bestel hier je kaarten!

De ploeg was met de nodige revanche gevoelens naar Rijswijk gereisd om de wrange smaak van de slechte wedstrijd afgelopen dinsdag in Sofia weg te spoelen. Aanvoerder Wytze Kooistra, Auke van de Kamp, Bryan Fraser, Nick Olson, Dennis Borst, Matt West en Just Dronkers vormden de basis en ze schoten als een raket uit de startblokken. Het was West die de eerste vier punten bij elkaar serveerde. Dat zette direct de toon in de eerste set. Het stond op een gegeven moment 22-10. In de slotfase kon de thuisploeg de stand nog een iets dragelijker aanzien geven.

“We hebben goed gereageerd op onze slechte prestatie van dinsdag en daar ben ik blij om. Is een groot compliment naar de ploeg toe dat ze er vanaf het begin stonden. We domineerden vanaf het begin en hebben daarmee het verlies van dinsdag wel een beetje rechtgezet. De eerste twee sets waren goed. Met een lage foutenlast. In de derde set gaat Rijswijk alles of niks spelen en liepen we een beetje achter de feiten aan. We pakten het in de vierde set weer goed op, ” was de conclusie van coach Arjan Taaij na afloop.

In het tweede bedrijf ging het tot 6-6 gelijk op. Daarna trok Abiant Lycurgus een sprintje naar 14-9. Via 19-13 en 22-15 was het West die ook de tweede set eenvoudig in het voordeel van de Groningers besliste. Zoals wel vaker is de derde set dan een lastige. De ploeg van coach Arjan Taaij kon een opleving van Inter Rijswijk niet pareren. Na een 17-10 achterstand werd het nog 24-20, maar het vierde set verlies van het seizoen werd niet voorkomen.

Verder kwam het niet, omdat Abiant Lycurgus in de vierde set de verhoudingen vlot herstelde. Het stond snel 9-4 en die marge bleek voldoende om het verschil te maken. Kooistra tekende voor 20-14 en het was invaller Stijn van Schie die het matchpoint verzilverde.

 

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD