Abiant Lycurgus blijft ongeslagen in competitie na 3-1 zege op Talent Team

Geschreven door: Theo Sikkema

Na drie competitiewedstrijden is Abiant Lycurgus koploper in de Eredivisie met de volle negen punten. In Arnhem werd het Talent Team Papendal zaterdagavond met 3-1 verslagen via de setstanden 19-25, 26-24, 22-25 en 20-25.

Drie dagen na de uitschakeling in de eerste voorronde van de Champions League moest de knop weer om en dat lukte niet echt. De landskampioen speelde een matige wedstrijd. Serverend was het in orde en de middenaanval speelde goed. Verder was het in grote delen van de wedstrijd slordig en niet scherp. Coach Arjan Taaij draaide er na afloop ook niet omheen. ‘ Het was niet best. Ik wilde vandaag graag afscheid nemen van het feit dat we het de laatste jaren altijd lastig hebben in Arnhem en nooit ons niveau halen. Nou dat is niet gelukt. Misschien komen we wel teveel binnen met de houding “we doen het wel even” en dat kan niet. Daar is geen excuus voor. In de tweede en derde set hadden we het gewoon heel moeilijk. We maken het onszelf ook veel te moeilijk.’

De talenten van coach Claudio Gewehr hadden al drie vijfsetters gespeeld in de eerste drie wedstrijden, dus in die zin was Abiant Lycurgus gewaarschuwd. Verder was er het weerzien met Daan Nijeboer. De libero uit Lageland verkaste in de zomer naar Papendal om daar zijn kansen te wagen en meer speeltijd te krijgen. Nijeboer speelde de hele wedstrijd. De basis bestond uit Stijn Held, Geoffrey van Gent, Frits van Gestel, Erik van der Schaaf, Steven Ottevanger, Niels de Vries en Dennis Borst. In de tweede set kwam Steven van de Velde binnen de lijnen voor Van de Schaaf. En in de tweede en derde set probeerde Taaij met het inbrengen van Sam Gortzak en Wytze Kooistra verandering te brengen in het spel, maar dat lukte in beide gevallen niet.

In de eerste set ging het tot 17-17 gelijk op. Via 20-19 werden vervolgens vijf punten op rij gemaakt en was de 1-0 een feit. De tweede set kende een spannend verloop, waarbij een 23-20 achterstand weggewerkt werd tot 24-24. Het lukte vervolgens niet om door te drukken. In de derde en vierde set lukte het steeds om in de fase van de big points de benodigde scherpte te hebben. Zo was het in set drie tot 22-22 in evenwicht. Drie punten op rij brachten de setwinst. In de laatste set stond Abiant Lycurgus steeds aan de goede kant van de score. Een 25-20 setwinst was daar een logisch gevolg van. Van de Velde maakte met een killblock het eerste matchpoint.

Dennis Borst was topscorer met 17 punten. Frits van Gestel noteerde 12 punten en Geoffrey van Gent zat met 10 punten ook in de dubbele cijfers. Aan de andere kant zorgde Martijn Brilhuis voor de nodige weerstand. Hij tekende voor 19 punten. Volgende week zaterdag komt Coniche Topvolleybal Zwolle op bezoek in het Alfa-college Sportcentrum. Aanvang 20.00 uur.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

25 maart 2023

19:30

Simplex SSS Samen Lycurgus

29 maart 2023

Samen Lycurgus Sliedrecht Sport BESTEL TICKETS