Abiant Lycurgus blameert zich in laatste reguliere wedstrijd met 3-1 nederlaag

Geschreven door: Theo Sikkema

In Barneveld heeft Abiant Lycurgus de competitie zaterdag afgesloten met een 3-1 nederlaag tegen Abvisie SSS. Een blamerende nederlaag in een grillige wedstrijd via de setstanden 25-21, 25-23, 14-25 en 25-23. De nederlaag betekent dat de tweede plaats onhaalbaar is en Abiant Lycurgus vanaf de derde plek moet proberen de titel de prolongeren.

In de kwartfinale van de play-offs stuit Abiant Lycurgus op SV Land Taurus. Volgend weekend te beginnen met een uitwedstrijd in Houten. “We hebben slecht gespeeld. Het was vanaf het begin niet goed en we lieten het gebeuren. Er was veel te weinig overtuiging. Het moet echt een stuk beter. Er zijn vele oorzaken aan te voeren, maar feit is dat we veel meer moeten laten zien,” was de heldere analyse van coach Arjan Taaij na afloop.

Wat los van de wedstrijd beschamend was, is de wijze waarop het thuispubliek met aanvoerder Wytze Kooistra omging. Het was pijnlijk om mee te maken en zeer respectloos om een speler met meer dan tweehonderdvijftig interlands op zijn naam, die terug is gekomen om de Eredivisie een impuls te geven, de hele wedstrijd uit te jouwen en te beschimpen. Dit ook nog onder aanvoering van de speaker van dienst.

Dan naar de wedstrijd. De Gelderlanders waren weliswaar aan een goede serie bezig, maar in ruim anderhalf uur met 3-1 verliezen daar zullen weinigen rekening mee hebben gehouden. Alleen in de derde set was het scorend overtuigend. 7-7 werd 20-13, waarna setwinst binnen was. Op dat moment was plek twee al definitief uit zicht na de 2-0 achterstand in sets. In de eerste twee sets slaagde de ploeg van coach Taaij er niet in om baas te worden in de wedstrijd. In het begin stond het al snel 14-8. Bij 20-12 volgde nog een inhaalrace tot 22-20, maar setverlies kon niet worden voorkomen.

Ook in de volgende set was sprake van een grillig verloop. Na 13-13 ging het naar 19-14 achter. Het werd nog 23-22, maar de set rolde door naar 25-23.  In set 3 was geen sprake van een wedstrijd, maar dat kreeg geen vervolg.  Het lukte niet om een 18-16 voorsprong over de streep te trekken. Sterker nog de achterstand werd 23-21 en de Barnevelders hadden aan één matchpoint genoeg om de sensationele zege binnen te halen.

Dat het nu Taurus wordt maakt Taaij niet zoveel uit: “Het collectief belang moet voorop staan. We moeten zelf gewoon de dingen goed doen en dan maakt de tegenstander niet zoveel uit.”

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD