Abiant Lycurgus 2 wint in vijf sets van US

Geschreven door: Paulien Schoonhoven

In een spannende wedstrijd heeft Abiant Lycurgus 2 dit weekend nipt gewonnen van het Amsterdamse US. De setstanden: 18-25, 25-22, 20-25, 25-16 en 15-12.De eerste set leek de wedstrijd te zullen verlopen zoals te verwachten valt als de nummer 1 uitkomt tegen de hekkensluiter. De Groninger mannen waren aardig op dreef en hielden de Amsterdammers onder de 20 punten.
In de tweede set lagen de krachtsverhoudingen geheel anders. De spelverdeling was ondanks de redelijke passing niet zuiver genoeg, waardoor er niet krachtig kon worden aangevallen. Lycurgus liet het bovendien liggen op de serve: veel ballen waren te makkelijk of gingen uit. US greep in deze set de kans om in de wedstrijd te groeien met beide handen aan, resulterend in verdiende setwinst.
De derde set liep vooral de Groningse service beter. US had in deze set niet echt een antwoord op de floaters waar Lycurgus mee kwam. Het krachtsverschil tussen beide ploegen was in deze set echter niet groot.
In de vierde set was de passing flink onder de maat, met als gevolg minder precisie in de set-ups. Het lukte bovendien niet om met de service enige druk te zetten. Aangemoedigd door het enthousiaste thuispubliek kreeg de Universitaire Sportvereniging vleugels en zakte Lycurgus steeds verder weg. Ook met de ingebrachte wissels Hoekstra en Hebbink was het tij voor Groningen niet te keren. Lycurgus bleef in deze set steken op een dit seizoen nog niet eerder vertoonde score van 16 punten.

Dat er uiteindelijk twee wedstrijdpunten naar Lycurgus gingen was een meevaller. Na een week afwezig te zijn geweest wegens ziekte pakte Hebbink de spelverdeling goed op. Doordat de passing deze set goed lag werd dat een stuk eenvoudiger.

Passerloper Dercksen over de wedstrijd: “Er is niets aan te doen dat we deze wedstrijd zonder staf speelden, maar je ziet dat het wel impact heeft. Dat we deze week weinig goed hebben kunnen trainen merk je ook. We lieten US in de wedstrijd komen, ondanks onze eerste goede set. Ze bezetten de laatste plaats, maar waren voor ons gewoon een lastige tegenstander. Als deze ploeg elke week zo speelt gaan ze zeker nog stijgen”.

Voorlopig hoeven de mannen van het tweede even niet te spelen. Pas op 14 januari staat de volgende wedstrijd op het programma: thuis tegen Florie/NVC dat 9de staat in de B-league.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie