Abiant Lycurgus 2 onderuit in aanloop naar Nationale Beker

Geschreven door: Paulien Schoonhoven

Vandaag heeft Lycurgus 2 in Arnhem gebekerd tegen het Arnhemse Arvevo (2e divisie) en Bodyscan Twente (B-league). De derde ronde was geen succes voor de Groningers: de eerste wedstrijd werd verloren, de tweede gewonnen. Opgeteld was het te weinig voor een vervolg van het bekeravontuur.Arvevo 1 – Abiant Lycurgus 2: 3-2

Lycurgus moest het door omstandigheden stellen zonder coach aan de zijlijn en zonder Peter Barla. In de eerste set leek dit geen problemen op te leveren, hoewel al snel duidelijk werd dat de ploegen aardig tegen elkaar opgewassen waren. In de eerste fase zat met name Van Diepen goed in de wedstrijd; vanaf de diagonaalpositie wist hij regelmatig met harde klappen te scoren. Tot de 17 punten ging het gelijk op en daarna wist Lycurgus met redelijk spel door te pakken, resulterend in de eindstand 19-25. Na een opslagserie van Dercksen tot 0-6 bij de start van de tweede set kon Lycurgus dit puntenverschil zonder al te veel moeite handhaven. Op 10-16 werden Nijhuis en Bouwknegt ingezet, die meedraaiden tot de eindstand van opnieuw 19-25. Beide spelers bleven staan voor de derde set, die achteraf gezien het keerpunt in de wedstrijd vormde. Arvevo kwam bij 7-6 voor het eerst op voorsprong en wist Lycurgus voor te blijven tot de time-out voor de Groningers op 19-16. Lycurgus werkte zich daarna naar 22-20, maar door de uitstekende blokkering van de Arnhemmers in de eindfase ging deze set verloren met 25-21. In de vierde set werd gestart in de basisopstelling. Beide ploegen maakten veel fouten, vooral de opslagen in het net waren nauwelijks te tellen. Op 20-15 leek het allemaal nog goed af te lopen voor Lycurgus, maar niets bleek minder waar: Arvevo klampte aan en met vitaal en afwisselend alles-of-niets spel won de ploeg deze set met 29-27. De vijfde set ging met 15-10 naar de Arnhemmers, die daarmee de wedstrijd wonnen.

Abiant Lycurgus 2 – Bodyscan Twente 1: 3-0
Voordat Lycurgus de strijd aanbond met Twente, moest ook deze ploeg zijn meerdere erkennen in Arvevo. Door de Twentse coach werd protest aangetekend tegen de uitslag, omdat Arvevo na een warrig begin van de laatste set een aantal rotaties lang in de verkeerde opstelling gespeeld bleek te hebben. Na de twee keer winst van Arvevo was het even de vraag of de wedstrijd tussen Lycurgus en Twente wel door zou moeten gaan. Uiteindelijk werd besloten wel te spelen. Barla was inmiddels ook in Arnhem gearriveerd en groeide meteen uit tot man of the match. Onder het motto ‘Ik kwam, zag en overwon’ speelde Barla een geweldige partij, waarin hij vrijwel alles scoorde en het team met zich meetrok. Twente kwam er nauwelijks aan te pas en werd met ruime cijfers verslagen: 25-17, 25-19 en 25-19.

Aanstaande zaterdag speelt Abiant Lycurgus 2 om 15.00 uur thuis tegen Alfa/Next Volley Dordrecht, de nummer twee in de B-league.