Abiant Lycurgus 2 – Alfa/Next Volley: 3 – 0

Geschreven door: Paulien Schoonhoven

In een wedstrijd van ruim een uur heeft Abiant Lycurgus 2 vandaag tegenstander Alfa/Next Volley verslagen met 3-0. De Dordtenaren kwamen niet verder dan 18, 16 en 22 punten.Omdat spelverdeler Steffan Hebbink door ziekte niet van de partij kon zijn, speelde Harold Bouwknegt, met om zich heen de vaste basis, bestaand uit Peter Barla, Tjerk Dercksen, Bas Schotsman, Harnan Heeringa, Jochem van Diepen en Ernst Zijlstra.

Vanwege de tweede plek in de B-league van Alfa/Next Volley was er met enige nieuwsgierigheid uitgekeken naar deze wedstrijd. In de eerste set werden de krachtsverhoudingen echter snel duidelijk: de Dordtse ploeg bleek niet opgewassen tegen het ontspannen maar solide spelende Lycurgus 2. Schotsman liet in de eerste set een fraai staaltje blokkeren zien, even later gevolgd door een killblock van Barla. Ook de passing deugde, waardoor er gevarieerd kon worden aangevallen.

De tweede set werd gespeeld in dezelfde opstelling, met wederom uitstekend blokkeerwerk van Schotsman, Heeringa, Dercksen en Van Diepen. De laatste viel ook op met een sprongservice-ace op rechtsvoor. Hoogtepunt van de set was de rally die leidde tot het 20ste punt voor Lycurgus: beide ploegen lieten zien wat ze in huis hadden en met veel inzet werden zelfs de onmogelijkste ballen gehaald. Aan het eind van de set liet coach Gerard Smit Nico Hoekstra instappen, die meteen goed mee kon in het soepel draaiende team.

De derde, altijd lastige set werd met een wat kleiner verschil gewonnen door de Groningers. Spelverdeler Bouwknegt maakte effectieve keuzes en killde en passant twee aanvallen van Alfa/Next. Van Diepen demonstreerde een klassieke molenwiek en Barla vuurde een kanonschot op de scheidsrechter af, die overigens een prima wedstrijd floot. In de slotfase lukte aan Groningse zijde alles en kwam de tegenstander er niet meer aan te pas.

Bouwknegt na afloop: “Het was een mooie pot volleybal waarin we stabiel hebben gespeeld. Voor mij was het wel even een verrassing dat Steffan er niet was en ik dus zou spelen, maar het ging lekker. We waren vandaag sterk in de blokkering en hebben ook veel prikballen eruit gehaald. Die heb ik zelf niet hoeven geven omdat we aanvallend sterk genoeg waren. De pass was wat wisselvallig, maar dan zie je wel weer de kwaliteit van onze aanvallers, die in staat zijn om ook de set-ups die niet perfect zijn goed af te maken.”

Volgende week speelt Abiant Lycurgus 2 uit in Amsterdam tegen US, dat de rode lantaarn draagt in de B-league.

03-12-2011 22:12

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie