3-0 zege Samen Lycurgus in eerste thuiswedstrijd

Geschreven door: Theo Sikkema

Samen Lycurgus heeft in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen via de setstanden 25-22, 25-19 en 25-22 met 3-0 gewonnen van Scherp in Packaging ZVH uit Zevenhuizen. Samen Lycurgus staat na drie speelrondes in de Betcity Eredivisie vierde met zes punten uit drie duels.

Bijna zeven maanden moesten de fans erop wachten om hun helden van Samen Lycurgus weer in het Alfa-college Sportcentrum in actie te zien in een officiƫle wedstrijd. De 250 fans zagen een degelijke thuisploeg die de zaakjes aanvallend behoorlijk op orde had, maar serverend in relatie tot de blok verdediging een punt van aandacht heeft. Coach Arjan Taaij koos voor Cal Fisher, Ramon Martinez Gion, Guus Boer, Robin Boekhoudt, Niels de Vries, Jeffrey Klok en Cole Bogner als basis. Martinez had in de warming-up een bal in zijn gezicht gekregen en had daar in de eerste set last van. De passer-loper werd vanaf de tweede set vervangen door Cole Gillis. En in de slotfase van zowel set twee als drie kwamen Thomas Sleurink en aanvoerder Sam Gortzak binnen de lijnen voor de sterk spelende Fisher en Bogner.

De gasten waren hun shirts vergeten en droegen de uitshirts van Samen Lycurgus om te kunnen spelen. Het deerde de ploeg van coach Kristian van der Wel niet want zijn jongens speelden fris en probeerden echt het beste ervan te maken. In de eerste set duurde het lang voordat de thuisploeg het verschil kon maken. ZVH nam zelfs een 21-19 voorsprong, maar op de serve van Fisher konden vier punten bijgeschreven worden. Dat leidde tot 24-21. Een servefout van Koen Herrebout aan de kant van ZVH besliste de eerste set; 25-22.

Set twee gaf een ander beeld. Samen Lycurgus had veel meer controle, speelde ook meer vanuit het midden en stond vanaf het begin van de set steeds op voorsprong. Fisher noteerde 9-6 en Boekhoudt blokkeerde de stand naar 19-14. De marge van vijf bleek voldoende om de set clean over de streep te trekken. Een heerlijke pipe van Gillis betekende 22-16, een verschil van zes. De maximale voorsprong in de tweede set. Het was De Vries die met zijn score vijf setpoints op het scorebord toverde; 24-19. Een ace van de middenman deed de rest; 25-19.

In de laatste set had ZVH aanvankelijk de regie bezorgde Samen Lycurgus een 11-8 achterstand. Het werd via de voor het eerst in de basis startende Boer en een ace van Boekhoudt 10-11. Een pipe van Gillis bracht de thuisploeg langszij; 13-13. Dezelfde Gillis, die sterk inviel ,noteerde de eerste voorsprong in set drie; 15-14. Fisher en Gillis bleven veelvuldig scoren. Dat leidde tot een 22-19 voorsprong. Daarmee tekende een 3-0 zege zich af. Helemaal toen de net ingevallen Sleurink via een mooie hoek 24-21 maakte. Drie matchpoints. De eerste verdween nog door een foutserve van De Vries, maar bij de tweede was het dankzij een klap van Gillis raak; 25-22.

Zo beleefden de fans na zeven maanden wachten eindelijk weer een mooie volleybalavond. Samen Lycurgus vervolgt de Betcity Eredivisie midweeks in Barneveld. Simplex SSS is woensdagavond de tegenstander.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD